היכרות קצרה ל – DropBox
DropBox , אם עדיין לא שמעתם עליו, הוא אחד מכלי הסנכרון הטובים שקיימים היום. למעשה זהו אחד מהכלים האהובים עליי אישית לסנכרון וגיבוי מידע חשוב. DropBox יושב בצד המערכת, ובצורה חלקה ושקטה מנטר ומסנכרן תיקייה מסוימת על המחשב שהוגדרה ל DropBox מראש. הוא בעצם מסנכרן את הקבצים שלכם על פני מספר מחשבים (על גבי האינטרנט) – כל מחשב שבו DropBox יוגדר עם פרטי החשבון שלכם, אוטומטית יסתנכרן וכל הקבצים שלכם יגיעו לשם. תוך כדי שהוא שומר על סנכרון וגיבוי "חמים", בזמן אמת, הוא מציע אפשרויות נוספות כגון גישה לקבצים דרך האתר שלהם, שיתוף הקבצים הנמצאים בתיקייה הפומבית ועוד.
הנה סרטון שמפורסם באתר שלהם, ומסביר על רגל אחת את כל הרעיון שמעומד מאחורי הכלי הנהדר הזה:
אם אתם עובדים במספר מחשבים שונים ביום, בבית ובעבודה לדוגמא, או במקרה שלי – בבית ובלפטופ, אתם לא תאמינו איך הצלחתם להסתדר לפני הכלי הזה. כמובן שהוא טוב גם למי שיש מחשב בודד ורוצה לבצע גיבוי או לשתף אנשים בקבצים הגדולים יותר ממה שניתן להעביר במייל.
אז קדימה, למי שעדיין לא מכיר, גשו ל DropBox , והירשמו. מקבלים חינם נפח של 2 ג'יגה על השרתים שלהם. (10 דולר לחודש ומקבלים 50 ג'יגה !). לאחר מכן הורידו את התוכנה לפי מערכת ההפעלה שלכם. בצעו את ההתקנה, הגדירו את תיקיית הסנכרון (ברירת מחדל – בתוך תיקיית "המסמכים שלי" בתיקייה בשם My DropBox) – וזהו. אם אתם מתעקשים, כאן תוכלו למצוא מדריך מפורט על איך מתקינים.
כל קובץ שתשמרו בתיקייה זו, אוטומטית יתחיל לעלות לשרת. כל מחשב אחר שתבצעו את אותו התהליך – תיקיות ה DropBox שהוגדרו תמיד יישארו מסונכרנות, המחשבים יעדכנו את עצמם באופן מיידי בשינויים.
התוכנה תפעיל עצמה אוטומטית עם הפעלת המחשב, תשב בצד ליד השעון ותבדוק אם יש עדכונים מתיקיות מרוחקות/שינויים על תיקיית ה DropBox המקומית – ותסנכרן. האייקון של הקופסא הכחולה יופיע ליד השעון של המחשב, או שיהיה עליו V קטן ירוק שאומר שהכל מסונכרן, או שיהיה עליו עיגול כחול מסתובב שאומר שעכשיו הוא מסתנכרן, או שלא יופיע שום סימן – שאומר שאין חיבור לאינטרנט.
בהתחלה עשיתי לעצמי קיצור דרך לתיקיית ה DropBox עד שגיליתי שלחיצה כפולה על סמל הקופסא הכחולה ליד השעון פותח את התיקייה. בכלל שימו לב שהקבצים שנמצאים בתיקיית DropBox הם מיוחדים, יש עליהם תמיד סמל שמראה את מצבם.
לאחר שתזרקו שם מספר קבצים (שימו את הדברים הבאמת חשובים, יש רק 2 ג'יגה!), תראו את הסמל משתנה ומתחיל לעבוד, בסיום הסמל יהפוך ל V ירוק, ואז הסנכרון הושלם והקבצים למעשה עלו לשרת שלהם. קחו בחשבון, יש רק 2 ג'יגה, ומהירות ה- upload בארץ היא באמת מביכה, אז רצוי לא לנסות להשתמש בזה להעביר סרט באיכות HD לחבר'ה… כי יותר מהר יהיה לצרוב על דיסק ולשלוח לכולם בדואר.
גשו לאתר DropBox ובחרו Log In – וישר קיבלתם את הקבצים שלכם בממשק נוח באתר, והכי חשוב: נגישים מכל מקום בעולם.
בתוך תיקיית ה DropBox המקומית תופיע תיקייה בשם Photos – ואפשר לשים בה תמונות. כאשר תיגשו אל התיקייה הזו דרך האתר, תגלו שבתיקייה זו ישנו כפתור נוסף שלא קיים בתיקיות אחרות שנקרא Gallery View.
כאשר תלחצו עליו תוכלו לראות את כל התמונות בתצוגה ברורה ונוחה, "לנגן" את התמונות ברצף (slideshow) במסך גדול ע"י לחיצה על אחת התמונות ואף ליצור קישור מיוחד למצגת שלכם שתוכלו לשלוח למשפחה ולחברים.
תיקייה שנייה ומיוחדת שתופיע נקראת Public – כל קובץ שתשימו שם תוכלו לשתף עם העולם. לאחר שתעבירו לשם קובץ, גשו לאתר וכנסו כדי לראות את הקבצים שלכם. בתוך תיקיית Public, כאשר תלחצו על More Actions תופיע גם האופציה Copy Public Link שלא קיימת בתיקיות אחרות. כאשר תלחצו עליו יופיע חלון קטן ובו קישור מיוחד רק לכם. שלחו את הקישור הזה למי שתרצו והוא יוכל להוריד את הקובץ.
"ישר מהקופסא" DropBox עובד ממש ממש טוב ובצורה חלקה ותומך במערכת הפעלה Windows, Mac ו- Linux. ההבדל האחד הגדול שבגללו DropBox מקבל כתבה נפרדת ולא מאוזכר ביחד עם עוד כלי סנכרון אחרים הוא – שהוא פשוט, ועובד. אין ממשק מיוחד ללמוד, הכל מינימליסטי וללא כפתורים ובלי שום הגדרות מיוחדות – פשוט עובד.
הנה סרטון הדרכה קצר שמדגים את היכולות של DropBox , שימו לב שהוא מסנכרן בין Mac ל PC במהירות וב-0 הגדרות:
האפשרויות הללו ש DropBox מציע מעלות חשק להרחבת האפשרויות מצד הכלי הנהדר הזה. לדוגמא, ניתן לסנכרן קבצים ותיקיות שנמצאות בתוך התיקייה שהוגדרה ל DropBox לסנכרון. אך מה אם אני רוצה לסנכרן תיקיות אחרות שאני לא יכול להעביר אותן מיקום?
כל הטריקים והתוספות השוות שמשלימות את DropBox בכתבה הבאה בנושא!
דרג את הכתבה
ניסיתם את התוכנה? נתקלתם בתקלה? רוצים לספר לנו על טיפ טוב שמצאתם ושנכניס אותה לכתבה הבאה? שתפו אותנו !
קרא עוד:
- Dropbox בסלולארי – ואפילו על Windows Mobile
- 6 תוספות שלא תרצו לפספס ל DropBox
- הכרות קצרה ל autoit – חלק 2
- הכרות קצרה ל AutoIt
- CintaNotes – מנהל פתקים מושלם
נהנית מהפוסט? ניתן להביע זאת בעזרת השארת תגובה ויצירת המשך דיון, או הרשמה לפיד ה-RSS וקבלת כל הפוסטים ישידות לקורא ה-RSS שלך. Iאם אנין לך קורא RSS, ניתן גם להרשם לעדכונים יומיים בדוא"ל ליחצו כאן להרשמה.










(2 הצביע, ממוצע : 4.50 מתוך 5)
עדיין אין תגובות.
זוהי כתבה ישנה ולכן לא ניתן להגיב יותר, אפשר להשאיר הודעה בפורום האתר (משתמשים רשומים בלבד).